Nevíte, jaká licence Microsoft Office je vhodná právě pro vás? Tápete v jednotlivých edicích a nemáte ani zdání o tom, co která verze obsahuje? Potom vám přinášíme krátké zhodnocení aktuálně dostupných variant kancelářského balíčku.

MS Office

Kancelářský balíček Microsoft Office je dnes již nepostradatelnou součástí téměř všech počítačů. Nejsou to jen administrativní komerční procesy, kde si jednotlivé sady našly své pevné místo. I student či naprosto běžný uživatel v domácnosti potřebuje čas od času vytvořit smysluplný textový dokument v určité grafické podobě nebo zpracovat rozsáhlou tabulku.

Vybrat si však tu správnou verzi Microsoft Office pro své účely nemusí být na první pohled snadnou záležitostí. Kromě klasické verze pro jeden počítač, na níž jste byli doposud zvyklí, je tu i forma předplatného, o níž si povíme něco více. Pojďme se ale na kancelářský balíček podívat pěkně popořádku.

Microsoft Office 2013

Verze, jejíž prodej začal již 28. 2. 2013. Naprosto běžná sada, jež přináší koncept totožný se svými předchůdci, jako byl Office 2003, Office 2007 nebo Office 2010. To vše jen s tím rozdílem, že došlo k pokročilému vývoji jednotlivých funkcí a obměně celého vzhledu.

Licenční podmínky jsou však naprosto shodné. Zakoupíte-li si krabicovou verzi, vztahuje se pouze na jeden počítač. Vybírat si lze ze tří produktových sad, které jsou určeny pro odlišné typy zájemců, a to především skladbou jednotlivých aplikací.

  • Microsoft Office 2013 pro domácnosti – Word, Excel, PowerPoint, OneNote
  • Microsoft Office 2013 pro podnikatele – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook
  • Microsoft Office 2013 pro profesionály – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher a Access

Microsoft Office 365

Nyní se dostáváme k trendu dnešní doby a moderní službě společnosti Microsoft. Vedle krabicové licence vztahující se na jeden počítač, máte možnost pořídit si speciální předplatné, jež vám umožňuje jednotlivé aplikace využívat až na pěti zařízeních najednou.

Vzhledem k tomu, že i v běžných domácnostech přibývá výpočetní technika, jako na běžícím páse, je tento krok více, než zřejmý.

V tomto směru prezentuje Microsoft Office 365 pestré dělení.

  • Office 365 pro jednotlivce – licence na jeden počítač, tablet či chytrý telefon
  • Office 365 pro domácnosti – licence na pět počítačů, tabletů či chytrých telefonů
  • Office 365 Business - Business, Business Essentials a Business Premium
  • Office 365 pro vysokoškoláky – licence na čtyři roky

Předplatné lze hradit buď měsíčně, nebo na celý rok. Součástí této služby jsou vždy aktuální verze Microsoft Office v požadované licenci, včetně cloudového uložiště na OneDrive, technické podpory či volných minut pro telefonování prostřednictvím aplikace Skype.

Business verze mohou obsahovat navíc HD videokonference, Office Online, úplný desktopový Office a emailovou schránku.

Microsoft Office 2016

Rozhodnete-li se využít Office 365, naskýtá se vám aktuálně příležitost, získat nastupující Office 2016, jež je určen pro domácnosti, podnikatele a profesionály. Nový kancelářský balíček vhodný pro Windows 10, podporující však systém Windows 7 a vyšší.

Nadčasový vzhled a ideální řešení pro práci v týmu. To jsou společně s praktickými funkcionalitami stěžejní prvky nové sady aplikací pro kancelářské činnosti. S Microsoft Office 2016 sdílíte své dokumenty v reálném čase, vidíte okamžitě provedené změny, získáte integrované inteligentní nápovědy a možnost propojení s aplikací Skype.

Zbrusu nový Microsoft Office 2016 přináší jednoduchost, Office na všech zařízeních, vyšší rychlost a optimalizované dotykové ovládání. Řešení, které vyhoví všem vašim požadavkům.