Baterie pro notebooky

Význam slova baterie jistě není třeba dlouze představovat. Na první pohled se může zdát, že jde pouze o kosmetický doplněk moderních notebooků, v tomto případě však zdání klame. Baterie do notebooků hrají poměrně zásadní a důležitou roli. Do určité míry je lze označit za jeden z nejdůležitějších prvků mobilního zařízení, ihned po výkonném procesoru a dostatečném množství paměti. Právě díky tomuto doplňku jste schopni pracovat nezávisle na dodávce elektrické energie z běžné sítě. Vzhledem k tomu, že se jedná o vyjímatelný prvek notebooku, je možné vždy zakoupit baterie mnohem lepší, výkonnější a bezpochyby i levnější.

Nejčastější typy baterií do notebooků

Baterie do notebooku

Již dávno pryč jsou doby, kdy prodejní pulty většiny obchodů okupovaly akumulátory Ni-Cd a Ni-MH. Současné éře jednoznačně vévodí baterie typu Li-Ion a Li-Pol. Produkty, které již netrpí běžnými nemocemi výše zmíněných předchůdců, kteří doplácely na nízkou kapacitu a proslulý paměťový efekt. Přesto však je třeba držet se určitých standardů a postupů, které patřičným způsobem prodlužují životnost akumulátorů. Tím nejdůležitějším je bezpochyby úplné vybíjené článku, díky čemuž dochází ke snižování jeho kapacity a výdrže. Ovšem druhou stránkou věci jsou poměrně cenově dostupné nové baterie, tudíž jen stěží budete na své služební cestě řešit otázku naprostého vybití.

Informace, které by Vám neměly uniknout

Jedním z nejdůležitějších parametrů jakékoliv baterie je samozřejmě její kapacita, která je do značné míry ovlivněna i počtem článků, které se nejčastěji pohybují v rozmezí od šesti do devíti kusů. S přibývajícím počtem rostou kromě výdrže také fyzické rozměry daného prvku, které sice nabízí větší pohodlný a dlouhodobý provoz notebooku, avšak do určité míry mohou omezovat svojí velikostí a hmotností.

Počítat musíte i ze zcela odlišným způsobem vybíjení daného akumulátoru v různých situacích. Na jeho výdrži se totiž podepisuje značné množství faktorů a činností, které jsou na něm realizovány. Vliv na dobu provozu má bezpochyby intenzita podsvělení, používání optické mechaniky a také způsob práce. Notebook Vám jistě vydrží mnohem déle při psaní textového dokumentu, než při přehrávání multimediálního obsahu. Právě tyto projevy nemusíte hned řešit koupí nové baterie, jelikož jde o zcela běžný jev.

Nejčastějšími typy akumulátorů jsou samozřejmě ty značkové, které jsou produkovány pro konkrétní typ a model notebooku. Díky bohatosti trhu se však můžete setkat i s neznačkovými bateriemi, které jsou univerzální a jejich využití je možné v různých typech mobilních zařízení. Nepodceňujte nejdůležitější zdroj energie na Vašich cestách.

{{::filter.name}}
{{filter.opened | iif : '▲' : '▼'}}
  • ({{option.countPlus}}{{option.occurencies}})
Více
Zobrazení katalogu:
 Galerie 1
 Galerie 2
 Galerie 99
 Seznam
Zobrazené ceny:
s DPH
Měna:
CZK

Stránka: 1/65
Stránka: 1/65