IP kamery

IP kamery jsou zařízeními, která slouží pro sledování konkrétního místa skrze internet, tedy vzdáleně. Své hlavní uplatnění nachází při hlídání majetku, ať už jde o vnitřní nebo venkovní prostory. V závislosti na použití IP kamery tyto produkty disponují odpovídajícími technickými parametry. Kamery dokáží přes internet přenášet nejenom obraz, ale také zvuk.

Připojení a umístění IP kamer

IP kamery se do domácí a firemní sítě nejčastěji připojují drátově, tedy prostřednictvím síťového kabelu. Ten zaručuje stabilní a bezpečný přenos. Alternativou je šifrovaný bezdrátový přenos tam, kam síťový kabel jednoduše nemůžete dovést. Z pohledu situování se nabízí dvě možnosti.

  • Vnitřní IP kamery
  • Venkovní IP kamery

Především na venkovní IP kamery jsou kladeny vyšší požadavky z pohledu odolnosti. Důležité je sledovat normy IP, které prozrazují, jak vysoká je odolnost kamery proti vodě a prachu. S venkovními IP kamerami pak můžete sledovat prostor kolem firmy nebo rodinného domu.

Technické parametry IP kamer

Při výběru IP kamery libovolného typu je vhodné přihlížet k několika podstatným parametrům. Jedním z nich je určitě rozlišení obrazu, které začíná u levnějších IP kamer na VGA a stoupá výše. Volit můžete rozlišení HD ready, Full HD, ale také vyšší rozlišení. Svoji roli při sledování konkrétních prostor sehrávají i ostatní vlastnosti.

  • Noční vidění a jeho vzdálenost
  • Pohybová čidla pro nahrávání obrazu
  • Úhly záběru, popřípadě využití rybího oka

IP kamery jsou schopny ukládat záznam na paměťovou kartu, popřípadě na jiné typy uložišť skrze počítačovou síť. Ovládání je obvykle řešeno na dálku přes speciální aplikaci, ať už z počítače, mobilního telefonu či tabletu.

U IP kamer si můžete pohlídat i další praktické vymoženosti, které mohou přijít vhod. Je to například možnost otáčení kamery, LED přisvícení pro získání kvalitnějšího obrazu, ale také přibližování obrazu na dálku. IP kamery mohou být vybaveny i vestavěným reproduktorem a vestavěným mikrofonem.

{{::filter.name}}
{{filter.opened | iif : '▲' : '▼'}}
  • ({{option.countPlus}}{{option.occurencies}})
Více
Zobrazení katalogu:
 Galerie 1
 Galerie 2
 Galerie 99
 Seznam
Zobrazené ceny:
s DPH
Měna:
CZK

Stránka: 1/8

Stránka: 1/8