Zdroje použité

Zdroj neboli napájecí adaptér je potřebnou součástí notebooku. Doplněk, který slouží nejenom pro provoz této výpočetní techniky, ale hlavně k nabíjení baterie v něm samotném. Napájecí zdroj je zapotřebí volit s přihlédnutím k typu notebooku. Pohlídat byste si měli několik základních parametrů odpovídajících doporučení výrobce.

  • Napájecí proud
  • Napětí
  • Příkon

Při nákupu zdroje pro notebook máte na výběr z hlediska typu adaptéru. Jasnou volbou je originální adaptér, který je sice dražší, bude však disponovat těmi správnými parametry od výrobce. Levnější verzí jsou alternativní zdroje. Ty mohou mít trochu pozměněné parametry, jako je třeba větší proud. Ve většině případů ale nic takového nevadí. Kapitolou samou o sobě jsou univerzální adaptéry.

Koncovka napájecího zdroje

Není to však jenom samotný zdroj pro notebook a jeho parametry, které hrají při nákupu důležitou roli. Podstatný je také konektor. Každý výrobce notebooku obvykle používá svůj konkrétní typ. Konektor v notebooku a konektor napájecího adaptéru s sebou musí korespondovat. Nikdy se do notebooku nesnažte strkat jiný typ a rozměr konektoru. Kromě samotného zdroje pro notebook lze zakoupit i náhradní konektory.

{{::filter.name}}
{{filter.opened | iif : '▲' : '▼'}}
  • ({{option.countPlus}}{{option.occurencies}})
Více
Zobrazení katalogu:
 Galerie 1
 Galerie 2
 Galerie 99
 Seznam
Zobrazené ceny:
s DPH
Měna:
CZK

Stránka: 1/8
Stránka: 1/8