Grafické karty

Vyžadujete od svého počítače vyšší grafický výkon? Pak zapomeňte na integrovanou grafickou kartu a investujte do dedikované grafiky. Přídavná grafická karta se stává nedílnou součástí počítačů a dle typu výrazně navyšuje grafický výkon. Výkonnější grafické karty jsou využívány z různých důvodů.

  • Hraní počítačových her.
  • Multimediální obsah.
  • Profesionální zpracování grafiky.

Při nákupu grafické karty je zapotřebí počítat s tím, že s nárůstem výkonu obvykle roste i potřeba lepšího chlazení a vyšší spotřeba elektrické energie. Mnohé grafiky navíc přináší i další praktické funkce. Je to například podpora zobrazení na více monitorech.

Technické parametry grafických karet

S grafickými kartami se pojí důležité technické parametry rozhodující o jejich použitelnosti a výkonu. Je to například rozhraní pro připojení grafiky. Nejčastěji je to prostřednictvím konektoru PCI Express x16. Opakem toho je výstupní rozhraní karty. Z postarších konektorů lze zmínit VGA a DVI, z těch novějších pak DisplayPort a HDMI.

Grafické karty jsou spojeny i s nezbytným chlazením, díky němuž je dosahováno vysokých grafických výkonů bez jakýchkoliv problémů. Pasivní chlazení je bez ventilátoru, aktivní chlazení je s ventilátorem. Ještě většího než standardního výkonu lze docílit prostřednictvím přetaktování. Důležité jsou ale i ostatní parametry.

  • Kapacita paměti grafické karty – Do 2 GB pro běžné kancelářské operace, nad 4 GB pro náročnější grafické práce a hraní her.
  • Frekvence paměti grafiky – Od GDDR3, přes GDDR5 a GDDR6 až po HBM2.

Mezi nejznámější výrobce grafických karet patří společnosti AMD a NVIDIA.

{{::filter.name}}
{{filter.opened | iif : '▲' : '▼'}}
  • ({{option.countPlus}}{{option.occurencies}})
Více
Zobrazení katalogu:
 Galerie 1
 Galerie 2
 Seznam
Zobrazené ceny:
s DPH
Měna:
EUR

Stránka: 1/1
1
Stránka: 1/1
1