Bezpečný, rychlý a elegantní. Tak lze charakterizovat notebook Dell Latitude E5450, který si najde spoustu příznivců nejenom v komerčním segmentu, ale také v domácnostech. Model určený pro nenáročné, avšak všestranné uživatele.

Přehled modelů Dell Latitude e5450 aktuálně v prodeji.

Tuto modelovou řadu společnosti Dell lze označit za střední třídu, jež svým vzhledem a výkonem oslovuje přemíru charakterově odlišných zákazníků. Model Dell Latitude E5450 je stvořen pro efektivitu, a tomu odpovídají i ty nejmenší detaily.

Elegantní obal Dell Latitude E5450

Dell Latitude E5480

Vše začíná už samotným zpracováním notebooku. Ten sází na prostý a zároveň elegantní vzhled. Vrchní část je spojena s použitím speciálních slitin, které ochraňují displej z vnější strany a zabraňují oděrkám při přenášení. Pevné panty, gumové usazení ze spodní části a dojem bytelnosti. U modelu Dell Latitude E5450 byste se v žádném případě neměli potýkat s ohýbajícími se rohy, povrzáváním a podobnými nešvary.

Přiměřené jsou také rozměry 334 x 231 x 22 milimetrů. Hmotnost startuje na hodnotách od 1,81 kilogramů.

Vhodně koncipované připojení

Uchopíte-li Dell Latitude E5450 do ruky zjistíte, že až tři jeho strany vám poskytují možnost připojit nějaký konektor. Pouze v přední části se setkáte s informačními diodami umístěnými napravo.

Abyste měli představu o tom, jaká je konektorová výbava tohoto notebooku, přinášíme její výpis. Vlevo je to zámek Kensington, kombinovaný audio jack a slot pro kartu SmartCard. Vpravo je to slot pro SD karty a jeden port USB 3.0. Zadní strana je vyhrazena RJ-45, VGA, HDMI, napájení a dvěma portům USB 3.0.

Nechybí každopádně ani bezdrátové technologie, kam se řadí Wifi a Bluetooth.

Displej s HD a Full HD rozlišením

Nejčastěji se u notebooku Dell Latitude E5450 setkáte s HD rozlišením 1 366 x 768 pixel, které je pro zobrazovací plochu o velikosti 14“ tak akorát. Ti náročnější mohou sáhnout po výbavě Full HD 1 920 x 1 080 pixel. Ve výrobě byla dokonce i varianta s dotykovým displejem.

Pokud jde o samotnou kvalitu zobrazení, můžete očekávat naprostý standard. To znamená, že nebudete zklamáni, ať už jde o jas, kontrast, viditelnost na slunci, rovnoměrné vyvážení barev a ostatní faktory.

Komfortní vstupní zařízení

Dell Latitude E5480 zavřený

Co lze na Dell Latitude E5450 opravdu ocenit je provedení klávesnice, které je typické pro tyto modelové řady. Dlouhý pokles kláves a tichý stisk. To vše v kombinaci s dobrým rozložením a dvoustupňovým podsvícením umožňujícím práci i v noci. V tomto směru není možné preciznosti zpracování jednotlivých detailů pravděpodobně cokoliv vytknout.

Kromě příjemné klávesnice budou potenciální uživatelé spokojeni také s přesností TrackPointu, jemuž přísluší tři funkční tlačítka. I patřičně velká plocha TouchPadu samozřejmě není k zahození. Z pohledu uživatelského komfortu určitě získáte něco navíc.

Pořiďte si dostatečně výkonný model

Dell Latitude E5450 se svého času samozřejmě vyráběl v odlišných výkonových verzích. Vše začínalo na čtvrté generaci procesor Intel Celeron. Pokud však chcete skutečně univerzálního pracovního pomocníka, zaměřte se spíše na procesory Intel Core i3 a Intel Core i5. Pak se vám dostane odpovídajícího výkonu.

V případě operační paměti jsou k dispozici dva paměťové sloty SDRAM s frekvencí 1 600 MHz. Ty mohou dosahovat kapacity až 8 GB. Novější modely Dell Latitude E5450 dokonce až 16 GB.

Z hlediska kapacity disků se pravděpodobně nemusíte omezovat. K dostání jsou jak varianty s klasickými HDD s velikostí až 1 TB, tak verze SSD s velikostí až 512 GB.

Hlavní klady Dell Latitude E5450

Nakonec se určitě sluší vypíchnout zásadní přednosti tohoto univerzálního notebooku. Ten osloví především zájemce prahnoucí po slušném výkonu, minimálním hluku, snadné udržovatelnosti a přiměřeném počtu vstupních portů. Dell Latitude E5450 je zkrátka efektivním zařízením.

Přehled modelů Dell Latitude e5450 aktuálně v prodeji.



Dell Latitude E5480 Dell Latitude E5480 zavřený