Nejmenší zástupce populární řady Dell Latitude, který předkládá ideální rovnováhu mezi mobilitou, výkonem a elegantním vzhledem. Pojďte s námi poznat oblíbený model Dell Latitude E5270 trochu z blízka.

Přehled modelů Dell Latitude e5270 aktuálně v prodeji.

Notebook o velikosti 12,5“ byl stvořen pro dlouhověkost. Model míří především na zájemce o menší cestovní výpočetní techniku, jenž bude pevná, odolná a zároveň designově reprezentativní. A přesně tyhle požadavky v plné míře splňuje Dell Latitude E5270.

Ten je k dispozici s přijatelnými rozměry 310 x 214 x 22 milimetrů. A vzhledem k tomu, že jde o cestovní nástroj, odpovídá tomu také hmotnost kolem 1,5 kilogramu.

Kvalita na omak

Dell Latitude E5270 otevřený

Už při prvním uchopení notebooku Dell Latitude E5270 zjistíte, že jste získali celkem bytelného pomocníka. Kvalita zpracování je velice dobrá, na což má vliv i výrobní materiál. Vnější kryt za displejem obsahuje uhlíková vlákna, která se kladně podepisují na celkové pevnosti konstrukce.

Použitý plast je příjemný nejenom na pohled, ale také na omak. Otevírání a zavírání je jisté díky pevným pantům v barvě notebooku. Nikde nezpozorujete nepříjemné prohýbání plastů a podobné nešvary. Jediné, co může tuto harmonii částečně narušovat je povrch náchylnější na otisky prstů. Ty však jdou celkem snadno a rychle vyčistit.

Rozmanité vstupní rozhraní

Dell Latitude E5270 je na tom z pohledu vstupních zařízení celkem dobře. Slušná a přehledná výbava konektorů je rozprostřena do tří částí. Nejvíce portů se nachází vzadu, kam byl umístěn RJ-45, VGA, HDMI a USB port 3.0. Podobně je na tom i pravá strana s kombinovaným audio konektorem, slotem pro kartu SIM, slotem pro zámek Kensington a s USB 3.0. Vlevo se pak nachází čtečka SmartCard a další port USB 3.0. Jak můžete správně tušit, při připojení běžného počtu externích zařízení si s touto výbavou jednoduše musíte vystačit.

Dva reproduktory jsou pak situovány do přední části, včetně stavových LED diod.

Podsvícená klávesnice

Dell Latitude E5270 samozřejmě drží tradici v použití komfortních klávesnic. Dostatečně veliká tlačítka a podsvícení přispívají k tomu, že práci se můžete oddávat jak ve dne, tak v noci. Stisk kláves je jemný a jako bonus lze ocenit i odolnost proti polití tekutinou.

Důležitým ovládacím prvkem Dell Latitude E5270 je také TouchPad se svou přijatelnou velikostí 10 x 5,3 centimetrů. Tento multi-dotykový vstup je opatřena dvěma funkčními klávesami.

Antireflexní displej s HD rozlišením

Dell Latitude E5270 kompilace

Jak už bylo uvedeno v průběhu tohoto článku, v případě zobrazovací plochy se můžete spoléhat na 12,5“ velký displej s rozlišením 1 366 x 768 pixel. Matný displej, přiměřené osvětlení obrazovky a příjemný kontrast, včetně dobré doby odezvy. V tomto směru počítejte s průměrnými hodnotami, které jsou pro běžné používání naprosto dostačují.

Vzhledem k tomu, že Dell Latitude E5270 není určen primárně pro žádné náročné grafické operace, o čemž mimochodem vypovídá velikost displeje a rozlišení, je třeba spoléhat se na integrovanou grafickou kartu. Tu obvykle tvoří Intel HD 520.

Jak je na tom Dell Latitude E5270 po výkonové stránce?

V tomto směru nelze mobilnímu zařízení cokoliv vytknout. Použití šesté generace procesorů Intel Core i7 je toho jasným důkazem. Technologie vPro a 8 MB cache.

Ani v případě operační paměti nebudete rozhodně strádat. Do dvou DDR4 DIMM slotů lze vkládat paměťové moduly pracující na frekvenci 2 133 MHz. Jejich obvyklá kapacita se z výroby pohybuje od 4 až 8 GB do 16 až 32 GB.

Pevné disky mohou ve variantě HDD dosahovat velikosti 1 TB a u verze SSD 512 GB.

Pomocník, který nezradí

Dell Latitude E5270 má rozhodně co nabídnout. Řada bezpečnostních prvků, výkon, ale i dlouhý provoz na baterii. To je zajímavá sestava ve velice kompaktním a cestovním těle, jež cílí i na ty nejmenší detaily.

Přehled modelů Dell Latitude e5270 aktuálně v prodeji.



Dell Latitude E5270 Dell Latitude E5270 barevný