Dell Latitude 3330 – malý notebook pro lidi s menším rozpočtem

Reprezentativní notebook s nízkými pořizovacími náklady a v malém cestovním provedení. Přesně tak vypadá model Dell Latitude 3330, který vás zaujme svou jednoduchostí a praktičností. Produkt vhodný pro komerční sektor i studenty.

Dell Latitude 3330

Dell Latitude 3330 je určitou odnoží business třídy s označením „E“, přesto je schopen za přijatelnou cenu nabídnout prvotřídní pracovní zázemí, včetně kvalitního šasi a originálního vzhledu. Ten v tomto případě překypuje naprostou jednoduchostí a drží vyšší standard výrobce Dell.

Není to samozřejmě jen matný plast, jehož je na notebooku použito více, než dost. Vaší pozornosti jistě neuniknou hliníková záda, v jejichž středu se tyčí logo společnosti. Všechny zásadní části výrobku jsou vyztuženy a neprojevuje se výraznější kroucení.

To vše se promítne také na celkové stavbě Dell Latitude 3330. Ten se pyšní rozměry 329,3 x 237,7 x 32 mm při celkové hmotnosti 1,77 Kg. To jsou na notebook o velikosti 13,3“ poměrně zajímavé hodnoty.

Neomezujte se při jakékoliv práci

Nedílnou součástí celého elegantního šasi jsou konektory, které vám umožňují připojení dalších zařízení a vůbec mohou usnadňovat celkovou práci. V tomto směru se setkáte s dostatečným základem, jenž se hodí na cestkách, při studiu i domácích využívání notebooku.

Přední strana je informační, na níž naleznete několik diod upozorňujících na dané činnosti. V zadní části se nachází pouze připojení pro síťový adaptér. Za zmínku stojí obě strany Dell Latitude 3330. Vpravo je to konektor RJ-45, VGA, audio a dva porty USB 3.0.

Vlevo se nachází USB 2.0, HDMI a čtečka paměťových karet. Nechybí ani integrovaná technologie Wifi a Bluetooth. Z důvodu velikosti není použita optická mechanika.

Displej se vyznačuje svou průměrností

Dell Latitude 3330 otevřený

Matný displej o velikosti 13,3“ má matný povrch a velice pěkné zobrazovací úhly. Jas i kontrast jsou v normě a prostřednictvím celé plochy si zobrazíte 1366 x 768 px. V tomto směru nebudete omezováni jak z pohledu kancelářských prací, tak multimediálních operací.

K jednotlivým úkonům vám navíc poslouží klávesnice s téměř neslyšitelnou odezvou, jíž však zpozorujete hmatem. Objektivně mají tlačítka dosti příjemný stisk a vůbec celé rozložení. Nechybí ani šipky v klasické velikosti, což u notebooků této velikosti nebývá zvykem.

Menší TouchPad s jemným ovládáním dosahuje rozměrů 8,5 x 4,5 cm. To bude vyhovovat uživatelům s většími prsty. Dell Latitude 3330 v této oblasti dozajista nezaostává za daleko dražšími a charakterově kvalitnějšími produkty.

Výkon notebooku za rozumnou cenu

Základem je čipová sada Intel HM77, na níž nejčastěji tepe procesor Intel Core i3 nebo i5. Výjimkou nejsou ani silnější varianty. Co se týče operační paměti, jsou to DDR3 moduly o celkové kapacitě 4GB. Grafiku má na starosti integrovaný adaptér Intel HD Graphics 3000, popřípadě Intel HD Graphics 4000. Pevný disk tvoří obvykle varianta s 5 400 ot./min. a s maximální velikostí 320 GB.

To jsou parametry, které obstojí v nejednom zátěžovém testu a ve spojení s reproduktory přinesou kromě práce také dostatek zábavy.

Pořiďte si Dell Latitude 3330

Notebook sice v mnohých ohledech nedosahuje na hodnoty high-end zařízení, přesto je jejich adekvátní a ekonomicky dostupnou náhradou. Dell Latitude 3330 si zamilujete pro jeho delší výdrž, pohodlné psaní na klávesnici a přiměřený výkon.

Dell Latitude 3330