Dell Latitude E6230 – výkonnější nástupce E6220

Pohodlná a bezproblémová práce na cestách. Přesně taková kritéria splňuje notebook Dell Latitude E6230. Přímý nástupce modelu E6220, oproti němuž přináší určitá vylepšení, s nimiž vás podrobněji seznámíme.

Přehled notebooků Dell E6230 aktuálně v prodeji.

Produktová nabídka společnosti Dell pro podnikatelskou sféru je dosti rozmanitá a narazit v ní můžete na mnohé modely odpovídající náročným potřebám. Preferujete-li menší velikost a hmotnost, pak se vaším favoritem stane výrobek Dell Latitude E6230. Ten je nástupcem modelu E6220 a právě o jejich odlišnosti se budeme zmiňovat.

Prvotřídní technické zpracování

Dell Latitude E6230

Pakliže bychom tyto notebooky měli porovnat z pohledu designu, budete větší rozdíly hledat pouze stěží. I zde jde o provedení 12,5“, které obsahuje tzv. Tri-Metal pouzdro, v rámci něhož jsou použity slitiny hořčíku a eloxovaného hliníku. Velice stabilní konstrukce, jež si zachovala naprosto stejné rozměry, jako předchozí model.

Dell Latitude E6230 však trochu zhubnul, respektive ztratit nějaký ten gram. Váha zde nezapočíná na 1,43 Kg, nýbrž na 1,38 Kg.

Vnější výbava notebooku

Dell Latitude E6230 otevřený

Z konstrukčních materiálů je vhodné přejít k externí nabídce konektorů a k dalším možnostem připojení. V tomto směru je vše zachováno. I zde narazíte na tři porty USB, HDMI, VGA, RJ-45, eSATA, ExpressCard, čtečku paměťových karet, možnost připojení na dokovací stanici a audio konektory v podobě sluchátek a mikrofonu.

Jen stěží byste hledali jakékoliv rozdíly i v zobrazovací ploše 12,5“ velkého displeje, který se pyšní rozlišení HD Ready, tedy 1366 x 768 px. Ani klávesnice nenabízí nic revolučního.

Modernější technologie a vyšší výkon

Nyní se dostáváme pravděpodobně k té nejzásadnější části z hlediska odlišností modelu Dell Latitude E6230 a jeho předchůdce Dell Latitude E6220.

V první řadě je to určitě čipová sada. Tu aktuálně tvoří Mobile Intel QM77 Express Chipset. I zde je výběr ze tří nejpoužívanějších procesorů Intel Core i3, i5 a i7.

Z pohledu operační paměti docílíte stejné maximální kapacity 4GB na slot, dohromady tedy 8GB. U modelu Dell Latitude E6230 však při frekvenci 1 600 MHz. Velikost L3 Cache je 3 MB, vše je postaveno na 64 bitové architektuře a i zde se o grafický výkon stará integrovaná karta Intel GMA HD 3000.

Bezpečnost a celkový verdikt

Dell Latitude E6230 zezadu

Společnost Dell ani u svého nástupce Latitude E6230 neopomněla na dostatek bezpečnostních prvků, které jsou pro tuto třídu notebooků naprosto běžné. Vedle snímače otisku prstů je to čtečka SmartCard, zámek Kensington Lock, Trusted Platform Module a další softwarové aplikace.

Mnohé jistě napadá otázka, zda se vyplatí připlatit si za nový model E6230, když je v hodně ohledech shodný s E6220. Odpověď je pouze otázkou priorit. V obou případech získáte prvotřídního mobilního pomocníka na cestách. Chcete-li z něj ale vytěžit maximální dosažitelný výkon, přikloňte se k nástupci Dell Latitude E6230.

Dell Latitude E6230 Dell Latitude E6230 zezadu

Přehled notebooků Dell E6230 aktuálně v prodeji.