Dell Latitude E6330 – kancelářský pomocník o velikosti 13,3“

Vyžadujete menší notebook pro kancelářskou práci, který můžete mít neustále při sobě? Toužíte po pohodlné klávesnici, nehlučném provozu a po profesionálním zpracování? Pak padne volba na model Dell Latitude E6330, jež vás překvapí v mnoha ohledech.

Přehled notebooků Dell E6330 aktuálně v prodeji.

Dell Latitude E6330 otevřený

Notebooky o velikosti 13,3“ představují velice příjemný kompromis. Pyšní se menší velikosti, což zaručuje vysokou mobilitu a zároveň disponují mechanickou jednotkou DVD, která je pro mnoho lidí naprostou nezbytností. To vše v kombinaci s běžnou klávesnicí, na níž lze pohodlně a rychle psát.

Přesně do této kategorie patří model Dell Latitude E6330. Ten je konstruován v duchu profesionální business třídy. Kvalitní výrobní materiály pojící eloxovaný hliník se slitinami vysoké odolnosti. To vše s dosti líbivou barevnou podobou, jež mísí tmavší a světlejší šeď.

Konstrukční zpracování se úměrně promítlo do celkové pevnosti a bytelnosti. To ostatně dokazují i kovové panty, na něž narazíte při otevírání displeje. Notebook je stabilní již na samotný omak, tudíž se nemusíte obávat jakéhokoliv opotřebení při pravidelném přenášení.

Ochuzeni nebudete o žádnou konektivitu

Dell Latitude E6330

Dell Latitude E6330 obsahuje dva porty USB, mezi nimiž nechybí USB 3.0, eSATA, VGA, LAN, optická mechanika, čtečka paměťových karet, audio konektory a mini HDMI. Ten jediný může některým uživatelům přinášet starosti. To lze však vyřešit praktickou redukcí, jíž si přibalíte do tašky k notebooku.

Použít lze i dokovací stanice společnosti Dell, čímž značně rozšíříte nejenom kapacitu portů, ale také si dopřeje náhradní zdroj baterie. To vše samozřejmě na úkor celkových rozměrů a hmotnosti.

Notebook se v základu pyšní rozměry 335 x 223 x 32 mm.

Příjemné pracovní zázemí

To hlavní očekává pravděpodobně většina uživatelů po otevření notebooku Dell Latitude E6330. Vaši pozornost upoutá nejprve displej o velikosti 13,3“, jemuž náleží rozlišení 1366 x 768 px, včetně LED podsvícení. Matná plocha displeje má velice znamenité pozorovací úhly, takže můžete pracovat kdekoliv a za jakýchkoliv světelných podmínek.

Hlavní pracovní plochou se vám stane kvalitně zpracovaná klávesnice, která je doplněna o Touchpad dostatečné velikosti a polohovací zařízení napodobující TrackPoint. Příjemné podsvícení umožňuje přesné psaní také za zhoršené viditelnosti a v noci. V tomto směru nelze notebooku cokoliv vytknout.

Pojďme nahlédnout pod bytelné šasi

Dell Latitude E6330 zezadu

Výkon je tím, co Dellu Latitude E6330 rozhodně nechybí, minimálně co se týče běžné kancelářské práce, k čemuž je ostatně tento model předurčen.

Vše je postaveno na čipové sadě Mobile Intel QM77 Express Chipset. Používány jsou procesory Intel Core i3, i5 a i7 s nimiž docílíte plynulých pracovních procesů. Aplikovány jsou operační paměti DDR3 běžící na frekvenci 1 600 MHz. K dispozici máte dva sloty, do nichž lze vložit maximálně 8 GB.

V notebooku Dell Latitude E6330 se nejčastěji využívají dvě integrované grafické karty, v závislosti na tom, jaký procesor byl použit. Je to Intel HD Graphics 3000 a Intel HD Graphics 4000, u níž došlo k rapidnímu nárůstu výkonu.

Pro ukládání osobních dat jsou obvykle použity SATA disky o příslušné rychlosti a kapacitě. Maximálně jde o 750 GB při 7 200 ot./min. a 320 GB při 5 400 ot./min.

Dell Latitude E6330 do firemní sféry

Jak asi správně tuší každý čtenář této recenze, notebook tohoto typu je ideálním doplňkem jakéhokoliv manažera. Své uplatnění najde také u lidí, kteří často cestují a vyžadují určitou kompaktnost, bezpečnost a vyšší odolnost. Dell Latitude E6330 si najde příznivce v mnoha sférách.

Dell Latitude E6330 klávesnice Dell Latitude E6330 otevřený Dell Latitude E6330 zezadu

Přehled notebooků Dell E6330 aktuálně v prodeji.