Dell Latitude E6440 – firemní notebook s vysokou bezpečností

Bezpečnost, spolehlivost, odolnost a snadná manipulace. To jsou požadavky zákazníků, kteří mnohdy oželí celkový vzhled či samotné parametry. Dell Latitude E6440 splňuje výše zmíněné a ani jeho originální design nikoho neurazí.

Přehled modelů Dell E6440 aktuálně v prodeji.

Třída Dell Latitude je dlouhodobě oblíbená především v komerčním sektoru. U lidí, jež moc dobře tuší, co vyžadují od notebooku. Sháníte-li 14“ pracovní nástroj s širokým užitím, pak vám padne do hledáčku model Dell Latitude E6440. Notebook přiměřené velikosti, u něhož hraje hlavní roli praktická rozšiřitelnost a předkládaný výkon.

Moderní vzhled a bytelné šasi

Dell Latitude E6440

Základním výrobním materiálem je v tomto případě plast, hliník a hořčík. Dlouhodobě prověřená kombinace je odzkoušena mnoha spokojenými uživateli. Pevné provedení odolává častému otevírání displeje, což podporují i kovové panty, stejně, jako každodennímu přenášení.

Spojení světlé a tmavé barvy je oku lahodící. Na omak neucítíte žádné vrzání plastů a jakékoliv nestandardní průhyby. V tomto směru je Dell Latitude E6440 skutečným mistrem svého oboru. I přes průměrné rozměry 338 x 232,6 x 31,8 mm získáte přijatelnou hmotnost od 2,12 Kg, v závislosti na aplikované baterii.

Široké možnosti připojení

Dell Latitude E6440 otevřený

Prohlédnete-li si notebook ze všech stran, mohou vám některé konektory připadat nevhodně umístěné. Jde však pouze o zvyk. K dispozici totiž máte vše, co je pro běžnou práci naprosto dostačující.

Z hlediska portů jsou to čtyři USB 3.0, HDMI, VGA a RJ-45. Z pohledu slotů narazíte na Memory Card Reader, Smart Card Reader a technologie Bluetooth a Wifi.

U firemního prostředí je zásadním portem i ten dokovací, jež přínosným způsobem rozšiřuje použitelnost tohoto zařízení.

Pohodlná klávesnice a velký TouchPad

V okamžiku, kdy otevřete 14“ velký displej, spatříte vzorně vyhlížející klávesnici. Její tlačítka jsou široká a patřičně vysoká s velice hladkým zdvihem, což zaručuje rychlé a pohodlné psaní. V rámci ovládání oceníte i rozměrný TouchPad o velikosti až 9 cm. Nechybí ani uživatelsky přívětivý TrackPoint s intuitivním ovládáním.

Displej s antireflexní vrstvou

Dell Latitude E6440 snímač

Hned nad klávesnicí a několika funkčními tlačítky se nachází displej s úhlopříčkou 14“, jemuž dominuje rozlišení 1366 x 768 px nebo 1600 x 900 px, podle toho, jaké variantě dáte přednost. Dostatečný jas, kontrast a věrohodné podání černé vás potěší během dne i při pohledu v noci. Venkovní použití na přímém slunci se může projevovat minimálními nedostatky.

V základní variantě notebooku Dell Latitude E6440 je použita integrovaná grafická karta Intel HD 4600. Pakliže máte v úmyslu provádět náročnější operace v tomto směru, sáhnete po volitelné verzi AMD Radeon HD 8690M s pamětí 2GB.

Jak si stojí Dell Latitude E6440 výkonově?

Notebook oceníte jako koncept, protože právě na této části nebylo šetřeno. S čipovou sadou Mobile Intel QM87 Express se nejčastěji pojí procesor Intel Core i5, který je pro náročnější kancelářskou práci naprosto dostačující.

Operační paměť DDR3 běží na frekvenci 1 600 MHz s tím, že maximální zastoupení ve slotech je 16 GB. Standardně je dodáván pevný disk o kapacitě 320 GB, výjimkou však není ani SSD 180 GB.

Dell Latitude E6440 umí hospodařit s energií

Nakonec je třeba zmínit, že tento oblíbený model můžete opatřit tříčlánkovou, šesti-článkovou a devíti-článkovou baterií. Ta nejvyšší poskytuje pracovní zázemí až na dobu 7,5 hodiny, a to především díky hospodárné práci s energií.

Všechny výše uvedené hodnoty osloví určitě velké množství zákazníků, jež dávají přednost bezpečným funkcionalitám a výkonu.

Dell Latitude E6440 snímač Dell Latitude E6440 rozdělaný

Přehled modelů Dell E6440 aktuálně v prodeji.