Potřebujete malý, skladný a reprezentativní pracovní nástroj v podobě stolního počítače? Spokojíte se s přijatelným výkonem a základní možností rozšíření? Pak možná stojí uvažovat o pořízení Dell Optiplex 7020 ve verzi SFF.

Přehled modelů Dell Optiplex 7020 aktuálně v prodeji.

Společnost Dell vyrábí stolní počítače hned v několika modelových řadách. Pokud jde o firemní prostředí, velké obliby se dostalo řadě sedmé, konkrétně modelu Dell Optiplex 7020. Tento spolehlivý a dostatečně výkonný stroj je nabízen ve dvou velikostních variantách. Tou větší je Minitower označovaný zkratkou MT. Druhou a mnohem oblíbenější je Small Form Factor značený jako SFF, jemuž se také budeme věnovat v tomto článku.

Rozměry Dell Optiplex 7020 SFF

Dell Optiplex 7020

Velikost 31,2 x 29 x 9,3 cm a hmotnost 6 kg. To jsou celkem jasně vypovídající parametry pro užití této výpočetní techniky. Dell Optiplex 7020 SFF si ještě s chutí položíte na svůj pracovní stůl a budete se oddávat pohledu na něj.

Počítač zabere opravdu minimum místa a je jedno, jestli vám poslouží jako podklad pod monitor nebo jej umístíte na stojato. Na první pohled vás osloví hlavně kombinace černé a stříbrné barvy na plastových a kovových dílech. Mřížkovaný design působí opravdu moderním a nadčasovým dojmem.

Malý, ale dostatečně vybavený

Dell Optiplex 7020 otevřený

Název tohoto podtitulku se týká především slotů. Vzhledem k tomu, že popisujeme model Dell Optiplex 7020 SFF je pochopitelné, že v přední části naleznete maximálně jednu přihrádku pro 3,5“ a 5,25“ externí zařízení. Větší otvor je využíván hlavně pro aplikování tenkých slim mechanik.

Na dosah ruky budete přitom celkem slušnou konektorovou výbavu. Jsou to hned čtyři USB porty, z nichž dva jsou USB 2.0 a dva USB 3.0. Nechybí ani audio konektory pro připojení sluchátek a mikrofonu. Vedle spouštěcího tlačítka v přední části opravdu nic jiného nepotřebujete. Od toho je tu zadní strana Dell Optiplex 7020 SFF.

Tam na vás čeká kombinace dalších šesti USB portů, RJ-45, sériový port, VGA, DisplayPort, ale také PS/2 konektory a audio line-in/line-out. V tomto případě rozhodně nebudete strádat a při připojení jakýchkoliv externích periférií se vždy obejdete.

Zapomínat bychom neměli ani na sloty, které se ukrývají uvnitř počítače. Je to interní USB port, PCI x16 a PCI x16 wired x4.

Poměrně slušná zásoba výkonu

Dell Optiplex 7020 na boku

Pojďme se ale od vnějšího vzhledu přesunout k vnitřním útrobám počítače. Dell Optiplex 7020 by vám měl sloužit především pro práci, s čímž pravděpodobně nebudete mít žádný problém. Díky několika výkonovým variantám z výroby si na své přijde opravdu každý.

Výkon je řešen procesory Intel Core i3, Intel Core i5 a po Intel Core i7. Ve všech případech půjde o čtvrtou generaci procesorů fungujících ve spojení s čipovou sadou Intel Q87 Express Chipset. Výkon samozřejmě podpoříte i dostatečným množstvím operační paměti. Do čtyřech volných DIMM slotů s frekvencí 1 600 MHz se vejde až 16 GB.

Ve většině případů je aplikována integrovaná grafická karta HD Graphics 4400. Ta je použita u procesorů Intel Core i3. U procesorů Intel Core i5 a Intel Core i7 objevíte grafickou kartu HD Graphics 4600.

Nakonec nesmíme zapomenout ani na kapacitu disků. V tomto směru narazíte nejčastěji na velikost 500 GB, použít však lze disky až do 1 TB.

Dlouhodobě spolehlivý model Dell Optiplex 7020

Stolní počítač Dell Optiplex 7020 svým výkonem a vzhledem dokáže plnit úlohu reprezentativní výpočetní techniky. Navíc je v rámci tohoto modelu dbáno i na odpovídající bezpečnost, což může dokazovat řešení Dell Data Protection a certifikace Trusted Computing Group. Snadná správa, léty prověřená spolehlivost a doslova „firemní“ výkon přesvědčí určitě řadu zákazníků.

Přehled modelů Dell Optiplex 7020 aktuálně v prodeji.





Dell Optiplex 7020 otevřený Dell Optiplex 7020