I když spousta lidí dbá při výběru svého budoucího notebooku pouze na jeho výkon, je třeba neopomíjet ani další důležitý parametr, který je těmto přístrojům zcela vlastní. Z důvodu snadné přenositelnosti je to hmotnost a rozměry.

Přehled modelů Fujitsu Siemens Lifebook S7110 aktuálně v prodeji.

Mobilita jako hlavní přednost notebooku

Notebook Fujitsu Siemens Lifebook S7110

Fujitsu Siemens Lifebook S7110 se pyšní velice zajímavými rozměrovými parametry, které z něco dělají dokonalého cestovního partnera a zároveň zajímavý pracovní nástroj. Hodnoty 308 x 247 x 33 mm jsou jistě přesvědčující. Vzhledem k tomu, že zařízení disponuje 14,1“ palcovým displejem, není se čemu divit. Tyto podstatné parametry uzavírá velice příjemná hmotnost, která se pohybuje kolem2,05 Kg.

Každého možná hned napadne, že ideální míry musí být zákonitě něčím vykoupeny. Opak je však pravdou. Fujitsu Siemens Lifebook S7110 na první pohled sice působí jako titěrný a lehce zranitelný stroj, Váš názor však bude změněn po prvním hmatovém k taktu. Opravdu štíhlý a úzký displej pouze napomáhá tvrzení o minimálních rozměrech. Díky hořčíkovým přísadám, které jsou součástí vnějšího plastu, je tato část velice pevná a zbytečně nedeformovatelná. Barevné sladění před otevřením nepůsobí jakkoliv odlišně od jiných konkurentů, tudíž uvidíte pouze tmavou šeď s logem příslušné značky.

Fujitsu a jeho specifické doplňky

Notebook Fujitsu Lifebook Siemens S7110 klávesnice

Jemným tahem a s naprostou lehkostí se ocitnete uvnitř samotných útrob Fujitsu Siemens. Zde již působí design zcela opačným směrem. Jde o zajímavé barevné sladění v podobě světle šedých plastů, ve spojení s bílou klávesnicí. Poměrně luxusní kombinace, kterou do určité míry může kazit levně vypadající zpracování plastů. První, čeho si vůbec všimnete je monochromatický malý displej pod hlavní obrazovkou. Tato netradiční varianta použití slouží pro zobrazení nejdůležitějších indikátorů, které signalizují stav baterií, zámek klávesnice a podobně. Menší rozčarování může přinést rozložení kláves. Jde však pouze o zvyk, tak jako je tomu i u ostatních modelů. Nechybí zde touchpoint a touchpad. Právě u něj se vyskytuje další atypicky umístěný prvek notebooku, kterým je snímač otisku prstů.

Velice tenký displej nabízí rozměr 14,1“ palce hned ve dvou variantách rozlišení. Jednou z nich je SXGA+, které zobrazuje 1400x1050 pixelů a druhou možností je XGA, které se prezentuje rozlišením 1024x768 pixelů. Pro cestovní účely v zásadě dostačující parametr, který může být do určité míry omezen samotným jasem displeje, jenž pokulhává především v hodní části obrazovky.

Při svých pracovních schůzkách nebo občasném cestování můžete očekávat i poměrně tichý ventilátor, který se začne projevovat až při náročnějších grafických či výpočetních operacích. Ty jsou vzhledem k použitému procesoru Intel Core Duo a grafickému akcelerátoru GMA 950 poměrně obstojně zvládány. Veliký vliv na tichost notebooku má i umístění sání pro vzduch, které je v přední části, tudíž nedochází ke zbytečnému zastiňování. Zbytek Fujitsu Siemens Lifebook S7110 již tvoří pouze prostory pro uložení vhodných konektorů, které jsou rozloženy téměř po všech bočních stranách notebooku.

Proč zvolit právě Lifebook S7110?

Notebook Fujitsu Siemens Lifebook S7110

Společnost Fujitsu Siemens si vybudovala za dlouhá léta vývoje mobilních zařízení a výpočetní techniky určitý statut výkonných a precizně zpracovaných zařízení. Model S7110 je právě jedním z nich. Ze zmíněných parametrů je zcela logické, že tento malý a dokonale obratný notebook bude ideální právě v rukách uživatele, který vyžaduje časté a komfortní přenášení svého počítače. Pokud pomineme nepříliš vhodně zvládnuté podsvícení části displeje, stojí Fujitsu Siemens jistě za zvážení.

Přehled modelů Fujitsu Siemens Lifebook S7110 aktuálně v prodeji.