Patří-li mezi Vaše hlavní činnosti u počítače především běžná a nenáročná kancelářská práce, která pokrývá služby internetu, psaní, hudby nebo standardních multimédií, je Fujitsu Siemens Lifebook E8310 zajímavou volbou.

Přehled modelů Fujitsu Siemens Lifebook E8310 aktuálně v prodeji.

Nic více, nic méně

Notebook Fujitsu Siemens Lifebook E8310

Model Lifebook E8310 má svoji éru vzestupu již dávno za sebou. Přesto se však po několika letech od ukončení výroby stal poměrně zajímavým a unikátním zboží z pohledu repasovaných notebooků. Do této specifické kategorie se dostal především díky svým ,,prostým“ vlastnostem. Ano, zvolený výraz zcela jasně a dostatečně charakterizuje toto zařízení. Již výše zmíněné informace v úvodu předurčují jeho hlavní využití, kterému odpovídají i zbylé parametry. V žádném případě se tedy při nákupu nemusíte obávat čehokoliv zlého, avšak ani výjimečného či nadčasově špičkového.

Notebook Fujitsu Siemens Lifebook E8310 zavřený

Typická vizáž dřívějších modelů značky Fujitsu Siemens je zachována i v tomto případě. Pevně působící šedý plast, který svým designem nevybočuje z obvyklých parametrů mobilní kancelářské techniky. Dvě široké a robustní patky drží dostatečně rozměrný displej u mohutného těla. Rozměry odpovídají standardním hodnotám, kterými disponují 15,1“ palcové notebooky. Z vnějšího pohledu lze snad jen upozornit na poměrně bohaté vybavení portů, které jsou rozloženy do bočních stran a vzadu. S počtem čtyř USB 2.0 konektorů si jistě vystačí každý uživatel. Kromě jiného zde naleznete VGA, modem, LAN, S-Video, IrDA, paralelní a sériový port, Wifi nebo čtečku paměťových karet. Zkrátka vše pro připojení nejpoužívanějšího příslušenství a další techniky.

Standard, který zůstává standardem

Notebook Fujitsu Siemens Lifebook E8310 otevřený

Nyní se můžete pohodlně usadit do své pracovní židle a pevným tahem ruky odklopit SXGA+ displej, který se honosí rozlišením 1400 x 1050 pixelů. Zobrazovací schopnosti displeje jsou na zcela vyhovující úrovni. Průměrný jas je pouze doprovázen intenzivnějším pojetím barev. O nepatrný kus níže Vám bude k dispozici šestiřadá klávesnice světlé barvy, tak jako tomu je u většiny notebooků Fujitsu Siemens Lifebook. Díky vhodně rozloženým klávesám, příjemnému zdvihu a velikosti samotných tlačítek, je psaní pohodlnou a snadnou činností. Po pracovní ploše obrazovky se lze pohybovat prostřednictvím TouchPointu nebo TouchPadu, který se nachází ještě o úroveň níže. V jeho oblasti je umístěn i praktický snímač otisků prstů, kterým se můžete hlásit nejen k operačnímu systému, ale také k různým aplikacím nebo webovým službám.

Dostatečný výkon Fujitsu Siemens Lifebook E8310 je zajištěn prostřednictvím procesoru Intel Core 2 Duo. O zpracování multimediálního obsahu se stará grafický čip Intel GMA X3100, který se již může prezentovat poměrně slušnými výsledky. Pouze v případě opravdu náročnějších procesů lze tomuto zařízení vytknout o něco hlučnější ventilátor, který je však pro většinu běžných pracovních činností tichý.

Vyměňte stolní počítač za notebook

Notebook Fujitsu Siemens Lifebook E8310 pootevřený

Pokud stále dokola uvažujete o výměně starého stolního počítače za nové zařízení, je Fujitsu Siemens jistě ideální alternativou. Nevyžadujete-li natolik vysoké nároky na výkonnostní část notebooku, můžete za velice přijatelných finančních podmínek zakoupit pohodlný, rychle reagující a dostatečně vybavený počítač. Silnou stránkou Lifebook E8310 je i několik zajímavých bezpečnostních prvků a utilit, kterými notebook disponuje.

Toužíte-li získat naprosto standardní, levné a postačující mobilní zařízení, může se stát tento model právě Vaším budoucím pracovním nástrojem. Větší rozměry a váha 2,5 kg jej předurčují pouze pro občasné nošení nebo jako náhradu stolního počítače.

Přehled modelů Fujitsu Siemens Lifebook E8310 aktuálně v prodeji.