Notebook HP EliteBook 2560p se svojí velikostí 12,5“ uspokojí především ty, jež potřebují na cestách malý a výkonný nástroj pro běžnou kancelářskou práci. Elegantní model s příjemnými rozměry a velice povedeným konstrukčním zpracováním.

Přehled modelů HP EliteBook 2560p aktuálně v prodeji.

HP EliteBook 2560p

Éra malých notebooků má vzestupný charakter. Lidé stále více přicházejí na chuť menším pracovním nástrojům, které si pohodlně strčí do tašky a mohou vyrazit. Ať už je to schůzka s klientem, dovolená nebo školní povinnosti. Možnosti užití těchto zařízení jsou více, než bohaté.

Hledáte-li takového představitele v produktové nabídce společnosti Hewlett-Packard, přijde vám vhod model HP EliteBook 2560p. Ten se na první pohled pyšní sice robustnější, avšak bytelnou konstrukcí. Mohou za to především použité materiály, mezi nimiž si kromě plastu našel místo také hliník.

Pevná základna neumožňuje žádné zavrzání a displej byste díky kvalitním pantům odtrhnuli jenom stěží. Vaše pokusy ohýbat jakékoliv části skončí s nepořízenou. Leštěný a lakovaný hliník je navíc povrchově odolný, tudíž zamezíte nechtěnému poškrábání. Ani displej nebude mít tendenci k samovolnému otevírání, protože jeho nedílnou součástí je praktický zámek.

Rozměry jsou 305 x 228 x 27 mm při hmotnosti 1,96 Kg.

Výbava hodna cestovatele

Již na úvod je třeba zmínit, že od notebooku této velikosti nemůžete očekávat přemíru konektorů, které by se do takto malého těla jednoduše nevešly. I přesto HP EliteBook 2560p nabízí vše, co si každodenní práce žádá.

Přední strana je vyčleněna tlačítku pro otevření displeje. Součástí je také několik informačních diod. Protilehlá část je opatřena portem VGA a dvěma konektory USB 2.0. Napájení se nachází vlevo, společně s LAN, DVD vypalovačkou a čtečkou SmartCard. Napravo je ExpressCard, audio konektory, DisplayPort, zámek Kensington a kombinace USB 2.0 a eSATA.

Jaké bezpečnostní prvky na cestu?

HP EliteBook 2560p otevřený

Model HP EliteBook 2560p vás neochudí o standardní bezpečnostní výbavu této modelové řady výrobce Hewlett-Packard. Vedle čtečky otisku prstů je to šifrování pevného disku, zabudovaný bezpečnostní čip TPM 1.2 a mnohá nastavení v BIOSu. Z pohledu fyzického zpracování je příjemná vodotěsná klávesnice.

Displej je malý, ale stačí

Základem notebooku je zobrazovací plocha o velikosti 12,5“ s HD rozlišením, které je úměrné samotným rozměrům. Je to 1366 x 768 px, jež budou při běžné práci naprosto ideální. Antireflexní obrazovka s nižším kontrastem představuje v této kategorii průměr, k němuž se váže plynulá regulace jasu nebo světelný senzor.

Jakékoliv grafické operace jsou podpořeny integrovanou kartou Intel HD Graphics 3000. Ta plně dostačuje primárnímu užití HP EliteBook 2560p.

Získejte dobrý pocit při psaní

HP EliteBook 2560p DVD

I přes menší rozměry mobilního zařízení se vám dostane kvalitního vstupního prvku, jímž je klávesnice. Ta vyžaduje trochu větší tlak, odměnou za to vám však bude jasná odezva. Vhodné rozložení tlačítek poskytuje odpovídající komfort při psaní. Jedinou výtkou mohou být snad jen menší kurzorové klávesy.

Myš není nutné na cesty vozit, notebook můžete pohodlně ovládat za pomoci malého TouchPadu, jehož velikost je 7,6 cm. Chybět nebude ani typický StickPoint umísťovaný do všech výrobků této modelové řady.

Výkon tak akorát

Čipová sada Mobile Intel QM67 Express Chipset je opatřena procesorem Intel Core i5. Ten si poradí s nejednou kancelářskou aplikací a pro běžné využívání stačí. Ostatně pomáhá mu operační paměť DDR3 na frekvenci 1 333 MHz. Dva sloty lze osadit kapacitou až 8 GB.

Notebook je obvykle dodáván s pevnými disky SATA II o maximální velikosti 750 GB nebo s rychlejšími SSD disky o kapacitě 160 GB.

Tichý společník na cesty

Mini notebook HP EliteBook 2560p, to je výkon, robustnost, kvalita zpracování a optimální výdrž baterie. Zkrátka oku lahodící společník s tichým chlazením, s nímž uděláte spoustu práce, ale hlavně docílíte dojmu reprezentativního zařízení.

HP EliteBook 2560p

Přehled modelů HP EliteBook 2560p aktuálně v prodeji.