Sníte o notebooku s maximální velikostí 14,1“, reprezentativním vzhledem a bytelnou základnou? Dáváte přednost hliníkovému šasi, pod nímž se ukrývá dostatek výkonu pro každodenní práci? Pak je tu model HP EliteBook 8460p, který vás v mnohé překvapí.

Všechny modely HP Elitebook 8460p aktuálně v prodeji

HP EliteBook 8460p

Modelová řada EliteBook patří od pradávna do kanceláře. Business notebooky, jež mají být schopny odolávat pravidelnému cestování a přináší náležitý výkon. Ve stejném duchu je zpracován také produkt HP EliteBook 8460p. Představitel 14,1“ zařízení vás zaujme svým vyhotoveným a pohodlným užíváním.

Právě pouzdro dělá z tohoto elegána přepychový skvost, i když je to možná trochu na úkor celkové hmotnosti a rozměrů. Společnost Hewlett-Packard se v tomto případě oprostila od tradičního směru a místo ultratenkého vyhotovení vsadila na patřičnou bytelnost.

O ni se stará především kartáčovaný hliník přispívající k vysoké pevnosti. Ať už notebook zmáčknete na jeho základně nebo zkusíte hýbat s displejem, vždy se vám dostane pevné odezvy bez jakéhokoliv průhybu. To mimochodem platí i o samotných úchytkách, které jsou zpracovány skutečně precizně. Každý pak velice rád odpustí trochu vyšší hmotnost 2,4 Kg.

Příjemná výbava na cesty

HP EliteBook 8460p je bojovník s duší cestovatele. To mimochodem dokazuje výbava portů, s nimiž si vystačíte při jakémkoliv semináři či konferenci. Vedle čtečky paměťových karet, FireWire, ExpressCard a mechaniky DVD na vás čeká ještě následující.

Jsou to dva porty USB 3.0 a jeden USB 2.0, včetně toho kombinovaného s eSATA. Dále je to VGA, RJ-11, RJ-45, DisplayPort a audio.

Napájecí konektor se nachází v levé části. Přední strana je vyhrazena pro několik informačních diod a manuální tlačítko pro otevírání displeje. Bezdrátové technologie Wifi a Bluetooth jsou naprostou samozřejmostí.

Bezpečnostní prvky HP EliteBook 8460p

HP EliteBook 8460p bok

Nežli vám popíšeme příjemné uživatelské prostředí pro práci, je důležité zmínit, že tento notebook lpí na patřičném bezpečnostním zázemí. Je to určitě TPM Embedded Security Chip 1.2 nebo File Sanitizer systém, jež vám přijdou vhod. Tím nejviditelnějším prvkem bude čtečka otisků prvků.

Z pohledu bezpečnosti lze vyzdvihnout také klávesnici s ochranou proti polití, čímž zabráníte zatékání tekutiny do útrob notebooku.

Klávesnice zn. Hewlett-Packard

Polovinou úspěšné práce je jistě klávesnice, která je v tomto případě znamenitě zpracována. Na první pohled vás zaujmou ostré hrany tlačítek. Ty lze velice pohodlně stihnout a navíc se vám dostane ostré odezvy. Vzhledem k velikosti notebooku HP EliteBook 8460p musíte oželet numerickou klávesnici.

Ke komfortnímu ovládání přispívá veliký TouchPad a StickPoint. Oba prvky jsou citlivé a například TouchPad lze při práci deaktivovat.

Displej s přiměřeným jasem

Hlavní zobrazovací plochou je displej o velikosti 14,1“ přinášející rozlišení WXGA++, tedy 1600 x 900 px. Nižší kontrast sekunduje vynikajícímu barevnému prostoru a průměrnému jasu. Ani pozorovacím úhlům není nutné cokoliv vytýkat. Praktickou pomůckou je senzor okolního světla, který veškerou regulaci provede za vás.

Výkon pro náročné kancelářské operace

HP EliteBook 8460p TouchPad

Nyní se dostáváme k podstatné části notebooku HP EliteBook 8460p, jíž je výkon skrývající se pod hliníkovým šasi. Tato modelová řada je nejčastěji osazována procesory Intel Core i5 nebo Intel Core i7 běžících na dané frekvenci, což zaručuje pohodlnou a rychlou práci.

Navíc, když si k tomu připočtete operační paměť DDR3 či integrovanou grafickou kartu Intel HD Graphics 3000. Optimální kombinace podpořená úložným prostorem v podobě klasických SATA disků.

Ideální předpoklady do kanceláře i domácnosti, s nimiž si bez sebemenšího problému vystačíte u všech výpočetních operací.

Investice do poctivé práce

Toužíte-li po přenosném notebooku, přihlížejte nejenom k celkovému výkonu, ale také ke zpracování, jež hraje při cestování a častém používání velice důležitou roli. Hledáte-li v tomto směru pevnost, odolnost a ještě pěkný vzhled, bude notebook HP EliteBook 8460p tou správnou volbou.

HP EliteBook 8460p

Všechny modely HP Elitebook 8460p aktuálně v prodeji