Notebook s elegantním vzhledem zhotovený z hliníkových materiálů. 15,6“ velké zařízení, které pojí dostatečný výkon s propracovaností i toho nejmenšího detailu. Přesně takovou charakteristiku si zaslouží notebook HP EliteBook 8540w.

HP EliteBook 8540w

Modelová řada společnosti Hewlett-Packard nazývaná EliteBook má spoustu odnoží. Ve všech případech jde ale o business třídu pojící se s cenovou dostupností. Pakliže v tomto segmentu hledáte high-end notebook s originálním designem, zaměřte se na HP EliteBook 8540w.

Ve své době byl tento model považován za pomyslný vrchol mobilních produktů této značky. I dnes po několika letech uvedení na trh přináší výpočetní nadstandard spojený s propracovaností a uživatelským komfortem.

Základem všeho je určitě nepřehlédnutelný vzhled. Leštěný hliník černé barvy působí elegantně a zaručuje maximální tuhost šasi. Pevnost notebooku lze zpozorovat od samotného displeje, přes jeho úchyty až po neprohýbající se základnu. I když ve spodní části převažuje spíše plast, je dosaženo vyšší hmotnosti 2,94 Kg, která je zárukou vysoké stability. Celkové rozměry zařízení jsou 373 x 251 x 37 mm, což je na 15,6“ velký notebook ještě v normě.

Přehled portů HP EliteBook 8540w

Uchopíte-li notebooku do ruky, jistě vašemu oku neunikne spousta portů nacházejících se po obou stranách. Vedle USB konektorů, je to také FireWire, audio, DisplayPort, eSATA, SmartCard, Blu-Ray mechanika nebo LAN.

Čtečka paměťových karet je umístěna vpředu. Napájení s baterií a VGA jsou vzadu. Naprostým standardem je připojení k dokovací stanici, jež značným způsobem rozšiřuje možnost notebooku.

Vstupní zařízení pro práci

HP EliteBook 8540w návod

Všechnu práci zvládnete prostřednictvím moderní klávesnice. Ta je spojena se střední délkou zdvihu. K příjemnému psaní přispívá ideální rozložení jednotlivých tlačítek. Nechybí ani numerická klávesnice. Psaní je velice jisté a bez jakýchkoliv průhybů.

Dalším prvkem této části HP EliteBook 8540w je TouchPad. Na omak přesný doplněk se třemi funkčními tlačítky. Nad touto ovládací plochou se nachází ostatní prvky společně se StickPointem. Uživatel si tak může vybrat, jaká z těchto variant mu bude přívětivější.

Pod displejem se nachází ještě několik stavových LED diod.

Matný displej v různém rozlišení

Notebook se pyšní displejem o velikosti 15,6“, což je naprosto ideální zobrazovací plocha pro tento výrobek. V tomto případě si lze dopřát rozlišení od HD, přes HD+, až po FHD, v závislosti na tom, jaký model zvolíte.

U všech vás však potěší pěkné zobrazovací úhly, stabilní barevné podání a vysoký jas. Ten oceníte hlavně při práci za slunných podmínek nebo venku. S multimediálními pracemi souvisí také volba správné grafické karty. Výrobce Hewlett-Packard tyto modely osadil hned třemi výkonnými doplňky.

Je to NVIDIA Quadro FX 880M, NVIDIA Quadro FX 1800M či ATI FirePro M5800, všechny o celkové kapacitě 1 GB.

Srdce notebooku HP EliteBook 8540w

HP EliteBook 8540w otevřený

Od grafické karty je jenom krůček k dalším výkonnostním parametrům zařízení. Podle toho jakou zakoupíte konfiguraci, získáte následující. Procesor Intel Core i5 nebo Intel Core i7. Operační paměť DDR3 s maximální kapacitou 8 GB při práci na frekvenci 1 333 MHz.

Notebook je nejčastěji osazován klasickými SATA II disky o maximální velikosti až 640 GB při 7 200 ot./min.

Výkon, který vás potěší nejenom při běžných kancelářských úkonech, ale také při zpracování multimediálního obsahu a při hraní náročnějších her.

Impozantní pracovní stanice

Jde-li vám o výkon notebooku spojený s určitou mobilitou, bude model HP EliteBook 8540w splňovat vaše kritéria. I přes trochu omezenou pohyblivost díky vyšší váze získáte zařízení rozšiřitelné o spoustu doplňkového příslušenství s doslova nepřehlédnutelným reprezentativním vzhledem.

HP EliteBook 8540w