Chcete notebook reprezentativního vzhledu, který v případě potřeby bez větších obtíží přenesete na obchodní schůzku či kamkoliv jinam? Dáváte přednost výkonu a snadnému ovládání? Potom existuje pouze jediná cesta. Vyzkoušejte notebook HP EliteBook 8560w.

Všechny modely HP Elitebook 8560w aktuálně v prodeji

HP EliteBook 8560w

Zaměříte-li se na dlouhodobě prověřenou a úspěšnou řadu EliteBook od společnosti Hewlett-Packard, jistě nešlápnete vedle. Důkazem toho je model HP EliteBook 8560w, k jehož volbě vás dovede několik požadavků. Pevný a elegantní design, displej s velkým rozlišením, požadovaný výkon a tížená mobilita. A přesně o těchto vlastnostech vám povíme něco více.

Nadčasový vzhled, kterým se HP EliteBook 8560w nezapře

Pakliže bychom se tomuto modelu měli věnovat trochu podrobněji, začneme od stabilního pouzdra. To ostatně hraje v případě mobilního zařízení poměrně důležitou roli. V tomto směru se vám dostane kvalitního kovového šasi černé barvy. Hořčíková slitina se v určitých částech mísí s plastem a utváří dohromady velice zajímavý celek.

V tomto ohledu lze hovořit o patřičné pevnosti, odolnosti a bytelnosti. To se samozřejmě úměrně promítá i do trochu větších rozměrů a hmotnosti. Velikost notebooku HP EliteBook 8560w je následující – 382 x 258 x 40 mm při váze 3,28 Kg. Nutno podotknout, že jde o výkonnou pracovní stanici, u níž se s tím dá počítat.

Konektivita, jak se patří

HP EliteBook 8560w  klávesnice

Při podrobnějším prozkoumání nesmíme opomenout na počet portů a konektorů, s nimiž si vystačíte i bez připojené dokovací stanice. Vpředu narazíte na čtečku paměťových karet a tlačítko pro otevírání displeje. Kromě diod se zde nenachází žádné další rušivé elementy.

Z praktického hlediska je napájení umístěno vzadu, včetně modemu RJ-11. Všechny ostatní porty společně s optickou mechanikou pokrývají levou a pravou stranu. Je to například LAN, několik USB, FireWire, SmartCard, audio, VGA a ExpressCard.

Technologie typu Wifi a Bluetooth lze považovat za naprostý standard.

Pracovní prostředí pro náročné

HP EliteBook 8560w otevřený

Nežli se dostaneme k výkonové výbavě HP EliteBook 8560w, je třeba se zaměřit na dvě důležité části, které vlastně tvoří základní pracovní prostředí. Je to klávesnice a zobrazí plocha v podobě displeje.

Pokud bychom chtěli popsat vstupní zařízení, určitě vás potěší plnohodnotná klávesnice s tvarově příjemnými klávesami přinášející jistý a pohodlný pocit při psaní. V jejím středu se nachází oranžový StickPoint pro příznivce tohoto ovládacího prvku. Většina dá asi přednost TouchPadu. Ten je patřičně velký a jemný na omak, co umožňuje snadný a přesný pohyb s kurzorem na pracovní ploše.

Nad klávesnicí je displej o velikosti 15,6“ obehnaný černým plastovým rámečkem a chráněný hliníkovým šasi zezadu. Na vysoké kvalitě obrazu se podepisuje FHD rozlišení 1920 x 1080 px. Narazit můžete i na levnější variantu s rozlišením 1600 x 900 px, ta o něco snižuje komfort, který zaručuje vyšší rozlišení, ale nejedná se o vážný nedostatek.

Výkon a grafika

HP EliteBook 8560w je mobilní pracovní stanicí, od níž většina uživatelů bude očekávat především výkon. O ten se starají procesory Intel Core i5 nebo Intel Core i7 v kombinaci s čipovou sadou Mobile Intel QM67 Express Chipset.

Dva sloty operační paměti DDR3 s frekvencí až 1 333 MHz dokáží pojmout 8GB. Díky tomu, že je notebook určen i pro náročnější grafické operace, odpovídající tomu používané karty - AMD FirePro M5950, NVIDIA Quadro 1000M a NVIDIA Quadro 2000M o kapacitě od 1GB do 2 GB.

Ochuzeni samozřejmě nebudete o dostatečný úložný prostor v podobě SATA disků o velikosti až 750 GB či SSD disků do kapacity 256 GB.

Profesionální nástroj pro práci

Notebook HP EliteBook 8560w lze označit za výpočetního dělníka, čemuž bude odpovídat skupina potenciálních zákazníků. Hledáte-li výkon na úkor větších rozměrů a hmotnosti, bude tento model, jako ulitý.

HP EliteBook 8560w otevřený HP EliteBook 8560w HP EliteBook 8560w zezadu

Všechny modely HP Elitebook 8560w aktuálně v prodeji