HP EliteBook Folio 9480m je kompaktním výpočetním nástrojem vhodným pro kancelářské práce a komerční sektor. Tento notebook díky svým předpokladům pochopitelně nadchne i domácího uživatele a přinese mu patřičný nadstandard. Model ideální pro ty, kdo mají rádi spojení výkonu a přijatelné ceny.

Přehled notebooků HP EliteBook aktuálně v prodeji.

Kvalitní a stabilní šasi

HP ELiteBook Folio 9480m

Ať už si pořizujete HP EliteBook Folio 9480m k jakýmkoliv účelům, jako první vám na oči přijde vzhled a zpracování. Vzhledem k tomu, do jakého segmentu je tento model kategorizován, můžete očekávat kvalitu ve všech směrech. Hořčíkové materiály v kombinaci s plastem působí elegantním dojmem. Na pohled vás zaujme stříbrné provedení, na omak pak struktura materiálu.

Notebook se pyšní pevností, odolností a stabilitou. Vše má své pevné místo a odchylky nejsou akceptovány. To znamená, že jednotlivé části sedí tak, jak mají. Při uchopení nebudete pociťovat kroucení, ohýbání rohů a podobné neduhy.

Velikost 14" je vynikajícím kompromisem mezi klasickými 15,6" a menšími variantami. S modelem HP EliteBook Folio 9480m si vystačíte nejenom doma či v kanceláři, ale také na cestách.

Začněme od klávesnice notebooku

Při výčtu důležitých součástí HP EliteBook Folio 9480m se zaměřme nejprve na pracovní prostředí. Tím je pochopitelně klávesnice, která vám bude sloužit pro psaní a každodenní práci. Vzhledem k velikosti 14" musíte počítat s tím, že notebook není vybaven numerickou částí, což je na druhou stranu pochopitelné. Zbývající klávesy mají díky tomu optimální rozložení a přináší maximální komfort při psaní. Dokonce vás nebude omezovat ani tělo notebooku v oblasti opřeného zápěstí.

Podsvícené klávesy podléhají vysokému standardu výrobce Hewlett-Packard. Jemný povrch, tichý stisk, odpovídající zdvih přinášející zpětnou vazbu a pochopitelně i nepostradatelný TrackPoint zasazený uprostřed klávesnice. Tohle všechno musí nadchnout každého uživatele HP EliteBook Folio 9480m, který ho chce využívat ke každodenní práci.

K té upotřebíte mimochodem i velký TouchPad, jehož citlivost je znamenitá. Přesný a pohodlný pohyb je v tomto směru samozřejmostí. Nad ním a pod ním se pak nachází ještě čtyři funkční tlačítka, z čehož ta vrchní spadají pod TrackPoint.

V této oblasti notebooku pak můžete vidět ještě zapínací tlačítko v pravém horním rohu a čtečku otisku prstů v levém části pod klávesnicí.

Displej se nemá za co stydět

HP ELiteBook Folio 9480m klávesnice

V okamžiku, kdy se nabažíte komfortní klávesnice, přejde váš zrak o něco výše. Tam, kde se nachází displej o velikosti 14". Výrobce na trh uvedl dvě verze s odlišným rozlišením. Tou první je HD rozlišení 1 366 x 768 pixelů a tou druhou HD+ rozlišení 1 600 x 900 pixelů. Jemnější rozlišení pochopitelně znamená větší zobrazenou plochu na obrazovce.

Z pohledu parametrů displeje není nic, co by bylo třeba vytknout nebo naopak vypíchnout. Displej je poplatný své době a lze jej označit za průměrný. Přináší rozumné parametry, co se týče jasu, kontrastu, pozorovacích úhlů a viditelnosti venku.

Standardně je u modelu HP EliteBook Folio 9480m dodávána integrovaná grafická karta Intel HD Graphics 4400. V případě, že byste narazili na procesorově silnější variantu Intel Core i7, pak se můžete radovat i z integrované grafické karty vyšší řady, kterou je Intel HD Graphics 5000.

Nepostradatelnou součástí displeje je také webová kamera umístěna ve středu vrchní části rámečku.

Konektivita HP EliteBook Folio 9480m

Výběr vhodného notebooku pro práci pochopitelně není spojen jenom se vzhledem, klávesnicí a kvalitou displeje. Zajímat vás určitě bude to, jaká externí zařízení jste schopni k této výpočetní technice připojit. Všechny porty najdete na pravé a levé straně notebooku. Zadní část je zcela holá a tu přední zdobí pouze několik diod umístěných v levé části. Ty mají informační charakter a prozradí vám něco více o chodu notebooku, a právě prováděných operacích.

Pokud jde o porty, můžete vsadit na tři porty USB 3.0, DisplayPort, VGA, čtečku otisků prstů, čtečku paměťových karet, LAN a dokovací konektor. Nechybí pochopitelně napájecí konektor a zámek Kensington. Z pohledu bezdrátové konektivity si vystačíte s Wifi a Bluetooth. K dostání je také verze s možností vložení SIM karty. Počítat musíte s tím, že tento ultrabook je oproštěn od jakékoliv optické mechaniky.

Výkon, který se jednoduše nezapře

HP ELiteBook Folio 9480m zezadu

HP EliteBook Folio 9480m je modelem s dostatečnou zásobou výkonu. Standardně byly osazovány dvě varianty Core i5, a sice verze 4210U a 4310U. Silnější procesory jsou Intel Core i7-4600U a Intel Core i7-4650U.

V rámci výkonu notebooku je nutné zmínit i velikost operační paměti. K dispozici jsou dva sloty, do kterých můžete vkládat moduly DDR3 s frekvencí 1 600 MHz. Celkem je podporována maximální kapacita 16 GB.

U pevných disků se meze rozhodně nekladou. Z výroby to mohou být klasické pevné disky HDD do kapacity až 500 GB nebo SSD disky do velikosti až 256 GB.

Sázka na jistotu

Notebook HP EliteBook Folio 9480m lze označit za model pro všestranné použití. Pochopitelně spíše v rámci kancelářské práce. Každá jeho část má své jasně dané přednosti, od kvality zpracování, přes vzhled, snadné ovládání, až po patřičný výkon.

Přehled notebooků HP EliteBook aktuálně v prodeji.


HP ELiteBook Folio 9480m zezadu

HP ELiteBook Folio 9480m klávesnice