Výrobce Dell je dlouhodobým profesionálem v oblasti výpočetní techniky a nezbytného příslušenství. Jeho značkové monitory jsou obecně zárukou odpovídající kvality a dlouhodobé funkčnosti. Portfolio této společnosti je skutečně pestré. Nejvyhledávanější produktovou nabídku samozřejmě tvoří kancelářské monitory. Mezi ně patří i model Dell P2419H IPS nacházející uplatnění jak v komerčním, tak v domácím prostředí.

Všechny monitory Dell P2419H aktuálně v prodeji

Fyzické provedení monitoru

Dell P2419H IPS

Jak už z části prozrazuje produktové označení tohoto monitoru, jedná se o model velikost 23,8". To je optimální rozměr pro práci, ať už budete používat jeden nebo více monitorů najednou. Dell P2419H IPS byl doslova stvořen pro produktivitu. Vypovídá o tom už samotné konstrukční zpracování.

Základem všeho je bytelný a zároveň elegantní podstavec šedivé barvy. Kromě vkusného loga Dell si v zadní části můžete všimnout otvoru pro kabely. Když monitor propojíte s počítačem, notebookem či jiným typem zařízení, kabely můžete vést úhledně tak, aby vám nepřekážely a vše dobře vypadalo.

K tomuto stabilnímu podstavci se připevňuje samotný monitor. Podstavec následně umožňuje poměrně variabilní používání zobrazovací plochy. Je to například výšková stavitelnost až 130 mm, otočení o 90° ve směru hodinových ručiček a proti směru o 45°. Praktický je také náklon v rozmezí od -5° do 21°. Díky tomu si monitor přizpůsobíte k obrazu svému a zároveň s ním můžete při práci ve více lidech snadno a rychle otáčet.

Pro úplnost ještě uvedeme, že fyzické rozměry monitoru mají šířku 537,8 mm, výšku 322,2 mm, hloubku 42,8 mm a hmotnost 3,26 kg.

Parametry monitoru Dell P2419H IPS

Dell P2419H IPS konektory

Nyní se ale pojďme vrhnout na samotné kvality monitoru Dell P2419H IPS. Tento model se vyznačuje již zmíněnou úhlopříčkou 23,8" a nabízí rozlišení FHD, tedy 1 920 x 1 080 pixelů. Při poměru stran 16:9 jde o standardní pracovní plochu, která najde široké uplatnění.

Vzhledem k předkládaným parametrům je monitor vhodný spíš pro kancelářskou a běžnou činnost než pro hráče nebo náročné zpracovatele multimédií. Dokazuje to frekvence 60 Hz, kontrast 1 000:1 a jas 250 cd/m2. Monitor je vybaven technologií ComfortView, která výrazně omezuje vyzařování modrého světla. Dalo by se tedy říci, že Dell P2419H IPS šetří vaše oči při každodenní práci.

Monitor se z pohledu fyzických parametrů pyšní i velice tenkými rámečky ze tří stran. To působí velice luxusním dojmem. Zároveň tato vlastnost přijde vhod v okamžiku, kdy budete chtít umístit více monitorů vedle sebe. Z pohledu situování, respektive montáže monitoru se nabízí ještě standard VESA.

Konektivita monitoru Dell P2419H IPS

Dell P2419H IPS v praxi

O tom, že je monitor Dell P2419H IPS navržen pro práci se přesvědčíte nejenom díky stabilnímu podstavci a kvalitnímu zobrazení, které mimochodem nabízí zobrazovací úhly 178°. Je to také pestrá konektivita umožňující připojení k mnoha zařízením. V zadní části najdete vedle napájecího konektoru port HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, VGA, port USB pro připojení k počítači a dva USB porty pro periferní zařízení. Chybět vám nebude ani zámek stojanu. Tímto seznamem však výčet konektorů zdaleka nekončí. Vsadit můžete také na dva USB porty zasazené do levé části monitoru. Ty jsou prakticky dostupné k okamžitému využití.

Výsledný verdikt

Mezi klady lze s naprostou jistotou zahrnout tenké rámečky a celkově ergonomický stojan. K dispozici budete mít bohaté možnosti připojení, rychlou odezvu monitoru, a hlavně dobré pozorovací úhly a ostrý obraz. Mezi negativa patří snad jenom absence konektoru pro sluchátka a vestavěných reproduktorů.

Všechny monitory Dell P2419H aktuálně v prodeji

Dell P2419H IPS

Dell P2419H IPS konektory

Dell P2419H IPS v praxi