Potřebujete-li ke svému stolnímu počítači dostatečnou pozorovací plochu o velikosti 24“, je monitor Dell UltraSharp U2410 tou správnou volbou. Přiměřeně veliký produkt, který nabízí široké možnosti upotřebení a nastavení.

Kvalita monitoru hraje při práci poměrně zásadní roli. Jde totiž o prvek, k němuž směřuje náš zrak po celý den, popřípadě hodně dlouhou dobu. I z tohoto důvodu je třeba přihlížet hned k několika zásadním parametrům, jež není radno podceňovat.

V první řadě je to určitě velikost, která by měla být úměrná pracovnímu prostoru. Za ideální se považuje 24“, jež vám předkládá model Dell UltraSharp U2410. Jeho rozměry jsou 560x493x201 mm a váha 8,3 Kg.

Kvalitní zpracování s bohatou konektivou

Dell UltraSharp U2410

Rozhodnete-li se pro uvedený výrobek, nelze si v první řadě nepovšimnout propracovaného vzhledu. Černý plast v kombinaci s bytelným stojanem působí velice elegantně a na první pohled i stabilně, o čemž se lze přesvědčit na omak.

LCD 24“ Dell UltraSharp U2410 se pyšní ovládacími prvky pod monitorem a výbavou na boku. Tu tvoří především dva USB porty a čtečka paměťových karet. Zkrátka základní výbava, kterou je třeba mít neustále po ruce.

Tím výčet portů a slotů nekončí. To zásadní přijde v zadní části monitoru, kde je ukryt například D-Sub, HDMI, dva DVI-D vstupy, DiplayPort nebo kompozitní a komponentní vstup. Rozmanitý výběr, který vám umožňuje poměrně bohaté možnosti upotřebení.

Jaké je pokoukání na LCD 24“ Dell UltraSharp U2410?

Dell UltraSharp U2410 2

Jedním slovem výborné. Jde o technologii E-IPS, která je zárukou kvalit. Rozlišení monitoru o velikosti 24“ je 1920x1200 pixel, což je pro kancelářskou práci nebo grafické operace naprosto dostačující. Těšit se můžete na příjemné pozorovací úhly a také rovnoměrné podsvícení, které je vynikající i při maximální úrovni, kde spousta podobných modelů pokulhává.

V případě jasu máte poměrně široké možnosti nastavení, které započínají na 142 cd/m2 a končí na 400 cd/m2. Co se týče kontrastu, lze uvést parametr 1000:1. Širokoúhlé provedení s poměrem stran 16:10 je zkrátka jedinečné a v tomto ohledu mu není co vytknout.

Vzhledem k panelu IPS lze očekávat i optimální průměrnou dobu odezvy, která se pohybuje na hranici 15 ms. Co se týče spotřeby, vezme si LCD 24“ Dell UltraSharp U2410 možná o něco více energie, avšak v přiměřené hranici. Je to cca 95 W.

Bohaté možnosti nastavení

Kromě uvedených technických předpokladů Dell UltraSharp U2410 je to i bohatá OSD nabídka, jež vám přijde vhod. Pestré menu se spoustou nastavení, které je ovladatelné za pomoci tlačítek pod displejem. Vybírat lze z mnoha kategorií od nastavení barev, přes změnu poměru stan, až po funkci obraz v obraze.

LCD 24“ Dell UltraSharp U2410 je zkrátka ideálním pomocníkem, který nemusí tvořit pouze primární monitor u stolního počítače, ale také ten přídavný, který si připojíte k notebooku.

Dell UltraSharp U2410

Dell UltraSharp U2410