IP telefony

IP telefony jsou populární náhradou klasických pevných linek. Ostatně, některé modely telefonů vypadají na první pohled obdobně. Rozdíly jsou však zásadní. Jak už prozrazuje název této kategorie telefonů, ke komunikaci není využívána analogová telefonní linka, nýbrž klasické připojení k internetu. IP telefony zjednodušeně řečeno zapojíte do své počítačové sítě a můžete je začít využívat. Plně v kombinaci s vhodně zvoleným poskytovatelem těchto služeb. A jaké jsou výhody IP telefonů?

  • Můžete s ostatními komunikovat napříč všemi sítěmi, ať už jde o pevné linky nebo mobilní sítě
  • Domůžete se nízkých provozních nákladů
  • IP telefony přináší spoustu zajímavých funkcí navíc

Kvalita samotného přenosu při hovoru je závislá na kvalitě internetového připojení. Oproti klasickému telefonu musíte počítat s tím, že IP telefon bude dražší.

IP telefony v praxi

S IP telefony úzce souvisí pojem VoIP neboli Voice over Internet Protocol. Jde o protokol, skrze který dochází ke komunikaci, respektive k přenosu hlasu. V kombinaci se zajímavými nabídkami poskytovatelů se lze dostat na velice nízké náklady za hovorné. Technicky vše funguje tak, že telefon má svou pevnou IP adresu, které je zjednodušeně řečeno přiřazeno telefonní číslo.

IP telefony vám umožní mít více účtů, to znamená, používat více čísel najednou. S pomocí vhodně zvoleného IP telefonu z něj můžete vytvořit plnohodnotnou ústřednu, což přijde vhod primárně v komerčním segmentu. Výjimkou nejsou ani konferenční hovory realizované ve více lidech najednou.

Technické parametry IP telefonů

Při výběru IP telefonu můžete volit mezi drátovou, ale i bezdrátovou variantou. Kromě připojení prostřednictvím LAN kabelu se nabízí také technologie Wifi. Výjimkou ovšem není ani Bluetooth. Z hlediska technologického je tu podpora více linek najednou a napájení IP telefonu skrze ethernetový kabel. Takové možnosti se říká PoE. Jsou tu ale i další věci, které nabízí IP telefony.

  • Barevný displej
  • Programovatelná tlačítka pro snazší a komfortnější používání
  • Praktická LED notifikace
{{::filter.name}}
{{filter.opened | iif : '▲' : '▼'}}
  • ({{option.countPlus}}{{option.occurencies}})
Více
Zobrazení:
 Galerie 1
 Galerie 2
 Seznam
Řazení:
Výchozí
Cena:
s DPH
Měna:
CZK

Stránka: 1/1
1

Stránka: 1/1
1