Routery

Router je velice frekventovaný výraz, který je využíván převážně v oblasti síťových komponent, ať už se jedná o klasické sítě LAN nebo bezdrátové prostředí Wifi. Typickým představitelem routeru je povětšinou plastová krabička příslušných rozměrů, která je opatřena množstvím informačních diod, případně anténami pro bezdrátové spojení. Router je v technickém prostředí označován jako směrovač. Tento výraz samozřejmě vychází ze samotného smyslu a účelu využití této techniky.

Wifi router DLink

Základním významem tohoto síťového prvku je především propojení dvou počítačových sítí, které mají odlišné IP rozsahy. Téměř totožná činnost, kterou prezentuje klasický switch, jen s tím rozdílem, že router dokáže routovat právě mezi dvěma sítěmi. Povětšinou je tento produkt využíván v případě rozvodu internetu po celé domácnosti nebo firmě. I z tohoto hlediska lze od tohoto výrobku očekávat určité předpoklady a technické parametry, mezi které patří kupříkladu tyto:

  • WAN port – Port, který je využíván pro přivedení požadované internetové konektivy. Pro běžné domácí prostředí je postačují jeden konektor, naleznete však zařízení, která jich mají mnohem více.
  • LAN port – Výstupy, prostřednictvím kterých je již rozváděn internet do patřičných počítačových stanic za pomoci síťového kabelu LAN. Jejich počet bývá samozřejmě mnohem větší než u WAN portu.
  • Wifi – Vnitřní Wifi modul je určen pro šíření internetu vzduchem, tedy za přispění bezdrátových vln. V tomto případě se přihlíží ještě k podporovaným standardům IEEE, které určují přenosovou rychlost zařízení.

Mezi obvyklé funkcionality patří bezpochyby výrazy v podobě DNS, DHCP nebo NAT. V současné době se již jedná o naprosto běžné standardy, které mají na svědomí přidělování adres do Vaší vnitřní sítě, překlad těchto adres a podobně. V závislosti na svých osobních či firemních potřebách můžete volit z nepřeberného množství produktů, které se honosí kvantem portů, funkcionalit nebo firewallů.

{{::filter.name}}
{{filter.opened | iif : '▲' : '▼'}}
  • ({{option.countPlus}}{{option.occurencies}})
Více
Zobrazení:
 Galerie 1
 Galerie 2
 Seznam
Řazení:
Podle ceny
Cena:
bez DPH
Měna:
EUR

Stránka: 1/1
1

Stránka: 1/1
1