Síťové karty

Síťová karta je nezbytným prvkem jakékoliv výpočetní techniky, která se má připojovat k počítačové, potažmo internetové síti. Ve své podstatě jde o spojovací můstek s okolním světem, ať už se jedná o stolní počítač, notebook, server či jiný typ zařízení. Pokud vaše výpočetní technika nemá integrovanou síťovou kartu, jako je tomu například u notebooků, lze zvolit tu externí. Ta může z pohledu připojení nabývat odlišných podob.

  • PCI slot – Síťová karta tohoto typu funguje na sběrnici PCI Express, jde tedy o interní síťovou kartu.
  • USB port – Speciální síťové moduly obsahují LAN konektor pro připojení k síti. K výpočetní technice jsou připojovány za pomoci USB portu.

Setkat se můžete také s výrazem Powerline. Jedná se o speciální produkty, které jsou schopny realizovat datový přenos po elektrické síti. Nejde o plnohodnotné síťové karty, ale o velice podobný druh přenosu dat.

Bezdrátové síťové karty

Využít pochopitelně můžete nejenom síťové karty opatřené LAN konektorem pro připojení k počítačové síti. Dostupné jsou i Wifi síťové karty, které umí pracovat v obou pásmech, tzn. 2,4 GHz a 5 GHz. V případě těchto síťových karet vás bude zajímat především podpora odpovídajícího standardu IEEE. Nejrychlejší jsou standardy 802.11n v pásmu 2,4 GHz a 802.11ad v pásmu 5 GHz.

Tento typ síťových karet samozřejmě může být doplněn také o další praktické funkce související hlavně s rozšířeními možnostmi komunikace. Typickým příkladem je WPS, DLNA, Miracast, WiDi nebo MIMO, respektive využití více antén u jedné síťové Wifi karty. Praktické může být i zapnutí počítače po síti, což umožňuje funkce Wake on LAN.

{{::filter.name}}
{{filter.opened | iif : '▲' : '▼'}}
  • ({{option.countPlus}}{{option.occurencies}})
Více
Zobrazení katalogu:
 Galerie 1
 Galerie 2
 Seznam
Zobrazené ceny:
s DPH
Měna:
CZK

Stránka: 1/1
1

APC APC  Správní modul UPS
 9 582,-
 9 582,-

nVidia ConnectX-6 VPI adapt card 100Gb­/s
 29 701,-
 29 701,-

Stránka: 1/1
1