USB kabely

USB kabely jsou využívány u různých typů elektroniky, včetně počítačů. Jedná se o jeden z nejznámějších datových kabelů, s nímž se můžete setkat u mobilních telefonů, tabletů, tiskáren a ostatních zařízení. Zkratka USB v angličtině znamená Universal Serial Bus neboli univerzální datová sběrnice.

Generace USB kabelů

Kabely USB můžete zakoupit v libovolných variantách provedení. Liší se nejenom svou délkou, ale také typem konektoru a ostatními technickými parametry. USB kabely jsou dostupné v daných generacích, které se odlišují přenosovou rychlostí. Při použití vybraného kabelu berte v potaz kompatibilitu s konkrétním typem USB rozhraní. A jaké jsou v současné době používané typy USB kabelů?

  • USB 2.0 – Vyskytuje se u starších zařízení.
  • USB 3.1 a USB 3.2 – Aktuální standard, který má v obou případech druhou generaci přinášející vyšší přenosové rychlosti.
  • USB-C – Datový a napájecí USB kabel představující jednotný a rychlý standard.

Při volbě novějších generací USB kabelů obvykle narazíte na zpětnou kompatibilitu, pokud jde o stejný typ konektoru USB-A. Konektor USB-C je na rozdíl od konektoru USB-A menší a oboustranný. Zakončení USB kabelů může mít dále podobu Micro USB, Mini USB, popřípadě jde o konektory určené pro tiskárny nebo magnetické konektory. Výjimkou nejsou ani speciální redukce.

Z hlediska přenosových rychlostí nabízí USB 2.0 až 0,48 Gb/s, USB 3.1 a USB 3.2 první generace 5 Gb/s a USB 3.1 a USB 3.2 druhé generace až 10 Gb/s. Nejnovější USB kabely podporují USB Power Delivery.

{{::filter.name}}
{{filter.opened | iif : '▲' : '▼'}}
  • ({{option.countPlus}}{{option.occurencies}})
Více
Zobrazení katalogu:
 Galerie 1
 Galerie 2
 Seznam
Zobrazené ceny:
s DPH
Měna:
CZK

Stránka: 1/3

Stránka: 1/3